Blog

Homemarket / כללי  /  7 שנים להוצאת היתר בניה של 72 דירות ובכמה זמן ממוצע לקח למכור ?

 7 שנים להוצאת היתר בניה של 72 דירות ובכמה זמן ממוצע לקח למכור ?

 7 שנים להוצאת היתר בניה לפרויקט התחדשות עירונית ברמת גן של  72 דירות ובכמה זמן ממוצע לקח למכור?

מצוקת הדיור במדינת ישראל איננה גזירה משמיים! הוצאת היתר בניה לקחה 7 שנים ותוך 4 חודשים נמכרו כל 72 הדירות בפרויקט ברמת גן  וזו דוגמא אחת מיני מאות!

משה שמש מראיין את:  יצחק דקל ורונן סיונוב מחברת הומרקט

"קבלת היתר בנייה הינו מסע מסורבל, בירוקרטי, מתיש שנמשך שנים. התוצאה בשטח ?הביקוש עולה על ההיצע, מחסור תמידי בדירות למגורים, השתוללות ועליות מחירים ,ותסכול ליזמים, מתכננים ובעיקר לציבור לרוכשים" אומרים רונן סיונוב ודקל יצחק

מצוקת הדיור בארץ, איננה גזירה משמיים

"מצוקת הדיור בארץ, איננה גזירה משמיים, הביקוש עולה על ההיצע, על מנת להגיע לפתרון יעיל וממוקד של הצורך של זוגות צעירים, משדרגי דיור, עולים חדשים מצרפת וארה"ב, יחידנים ( קשישים, רווקים/ת גרושים/ת) יש מגוון נושאים שייש לטפל כאן ועכשיו!

היתר בניה, צוואר בקבוק מתסכל

"דו"ח מבקר המדינה קבע, משלב יצירת התוכנית לקרקע ועד מסירת הדירות , עוברת 12 שנים בממוצע! צוואר הבקבוק המתסכל של תחום המגורים בישראל נמצא בקבלת היתרי בניה,  מנסיוננו ניתן למכור פרויקט של 100 דירות ב4 חודשים ולבנות אותו ביעילות ומקצועיות תוך שנה וחצי , אך המציאות עגומה" מרחיבים רונן סיונוב ודקל יצחק מחברת הומרקט"

 

 2.000.000 דירות ידרשו עד 2043

"דוע שענף הנדל"ן המייצר 12% מהתל"ג התוצר הלאומי הגולמי בישראל, זהו קטר צמיחה חשוב מאוד  וכן פתרון למאות אלפי ישראלים.

מאנליזות של התאחדות הקבלנים בישראל עולה שב20 השנה הבאות ידרשו בישראל, 2.000.000 דירות למגורים, בהתאם להתנהלות כיום זהו נתון שצריך להדיר שינה מכל אזרח ישראלי" מציינים רונן ודקל

הצורך המיידי ? מדיניות מגורים לאומית!

למדינת ישראל נכון להיום אין מדיניות דיור לאומית ל20 השנה הבאות! כיום אין למדינה, חזון דיור דו עשורי, יעדים, או תפיסת עולם חברתית מגובשת , עם אחריות של המדינה כלפי אזרחיה בתחום הדיור, מדיניות כזו היא מתבקשת והכרחית ונדרשת במגוון תחומים כגון:

  • ייעול התיאום בין משרדי הממשלה הוא פרויקט אסטרטגי ,שיפור התיאום בין משרדי הממשלה , פנים, שיכון, תחבורה, בריאות, בטחון (הגנת העורף)  ומול העיריות  בהתחשב בתכניות למגורים שמקודמות באזור.

  • צמצום בירוקרטיה, בכל התהליך התכנוני, תוך שקיפות ציבורית ובכך יעלה איכות התכנון בארץ.

  • תוכניות, פיתוח, תשתיות, בינוי חייבות להקדים את השיווקים ליזמים, ולא מה שקורה היום שקודם יש שיווק ואח"כ תוכניות פיתוח

  • תנופת פיתוח ובניה באזור גוש דן מזרח ( ממזרח לראש העין)

  • יישום הרפורמה בחוק התכנון והבניה כדי להבטיח שהוועדות המקומיות תוכלנה לבצע את תפקידן וכדי להוריד מעומסי העבודה של הוועדות המחוזיות. מסלולים מהירים, ייעול העבודה , הוספת תקנים של אנשי מקצוע- חשוב לחזק את הועדות המחוזיות, להפוך אותם לגוף יוזם ולא מגיב, מנהל ולא מתנהל, ועדות שיוזמות הקמת שכונות חדשות, ישובים, ללא צריך להתרוצץ בין כל משרדי הממשלה. נציגי המשרדים בוועדת התכנון יחויבו לייצג את המשרדים, ולקדם פרויקטים ואישורים, אל ועדת התכנון בזמן נתון. משרד ממשלתי שמתנה את התכנון בהקמת תשתית יחוייב להכניס את הקמת התשתית לתקצוב של ה4 שנים הבאות

  • אחד המחסומים של ניהול הקרקעות בפעילות רשות מקרקעי ישראל, ארגון ריכוזי צריכה להבחן תכנית להוצאת מערך ניהול הקרקעות מידיו ולהעבירם לגופים עסקיים פרטיים פרטיות שייבחנו ויתוגמלו בהתאם למדדי ביצוע ושביעות רצון

  • קידום מאסיבי , מקצועי ומהיר של תכניות להתחדשות עירונית במרכזי הערים, מתוך גישה שמתייחסת למגוון רחב של נושאים כולל היבטים חברתיים ומוניציפאליים.

  • שיתוף פעולה ותיאום עם השלטון המקומי, מתן מענה לחששות של ראשי הרשויות המקומיות, בתחומי התקציב

  • מענה תקציבי לחסמים בתחומי התשתיות שמונעים או מעכבים אישור תוכניות למגורים ומימוש עשרות אלפי יחידות דיור שמאושרות, ולא ניתן להביאן לשלב הבנייה, עקב חסמים שונים, בעיקר, בתחומי התחבורה והביוב. מאחר ובסופו של יום מדובר בבעיה תקציבית

  • תמריצים מיוחדים " ליזמי אקספרס" , אשר יעמדו בלוחות זמנים בדרך של הקלות במיסוי.

  • עידוד ותימרוץ של בניית יחידות דיור קטנות, להשכרה, כדי לתת מענה לציבורים מגוונים כגון רווקים, גרושים, קשישים וכו

מדינת ישראל היא מ5 המדינות היקרות בעולם לרכישת דירה ביחס לשכר נטו הממוצע – וממוקמת במקום ה-76 מתוך 115 מדינות כאשר מדינה מספר 1 היא הנוחה והזולה לרכישת דירה, ישראלי ממוצע שמרוויח משכורת ממוצעת זקוק למשכורות של 21 שנה לרכישת דירה ממוצעת – פי  5 מאשר בארה"ב.

לסיום מציינים רונן סיונוב ודקל יצחק" קיימים פתרונות נוספים כגון: העדפה מתקנת לאזרחים ששירתו את המדינה בצבא ובשירות הלאומי-אזרחי, ע"פ מנגנון כושר השתכרות, הענקת משכנתא לרכישת דירה ראשונה בגובה של 85%. מהלכים כזה ירחיב את האופציות לזוג צעיר הרוכש דירה ראשונה ויאפשר להם לקנות דירות יד שניה, וליהנות מההטבה"